Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 19. januar 2021.
Temp:

2°C
 
Sport

Novokneževački kajakaši uspešni na Prvenstvu Srbije i Vojvodine

foto: TV CINK
286pregleda

Proteklog vikenda u Bačkoj Palanci održano je prvenstvo Srbije i Vojvodine u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Kajakaši „Obilića“ ostvarili su zapažene rezultate kako u mlađim tako i u starijim kategorijama. Dunja Skajovski osvojila je drugo mesto u Srbiji i prvo mesto u Vojvodini, u disciplini mini-kajak na 1000m, a Relja Banov osvojio je treće mesto u Srbiji i Vojvodini u istoj disciplini. Konkurencija, kako kažu, nije bila ni malo laka, jer je u trkama učestvovalo po 30 takmičara. Naši kadeti svoje mesto u finalu morali su obezbediti kroz kvalifikacije.

U sklopu takmičenja koje je trajalo četiri dana ukupno je izveslano oko 175 trka a učestvovalo je više od 500 takmičara iz cele Srbije. S obzirom da je sezona privedena kraju ovo takmičenje je bilo odličan pokazatelj koliko su vredno deca radila, te su nam otkrili i kakvi su dalji planovi kluba.

Ove godine su zbog novonastale situacije prvenstvo Vojvodine i Srbije bili organizovani u sklopu jednog takmičenja gde su u trkama za teritoriju cele države izdvojeni klubovi iz Vojvodine, i na osnovu ostvarenih rezultata u toj trci proglašeni su pobednici posebno za prvenstvo Vojvodine i posebno za prvenstvo Srbije. Što se tiče naše reprezentacije, pred njima je sada Svetski kup koji će se održati u Segedinu a iz kajakaškog kluba se nadaju da će u redove državne selekcije stići i deca iz njihovog kluba jer su oduvek imali dobre takmičare, navode treneri.