Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 19. januar 2021.
Temp:

3°C
 
Sport

Mladi teniser iz Novog Kneževca osvojio državno prvenstvo

1.2Kpregleda

Naš sugrađanin i mlada nada teniskog sporta Adam Kovač, koji poslednjih par godina živi i trenira u Subotici može se pohvaliti zavidnim rezultatom koji je ostvario sa svojim timom na nedavno održanom državnom prvenstvu Srbije koje se odigralo u Subotici gde su osvojili prvo mesto, odbranivši prošlogodišnju titulu. Naime Adam je tenis počeo da igra sa svega pet godina na terenu u Novom Kneževcu, nastavljajući stopama svog oca koji mu je preneo ljubav ka ovom sportu.

Adam je sa nama podelio svoje utiske o trenutnoj situaciji na domaćoj sceni i mogućnostima bavljenja ovim kraljevskim sportom u našoj zemlji.

 

 

Kada je u pitanju nastavak njegove karijere, Adam će se od naredne godine naći u timu koledža iz Amerike tačnije u gradu Toledo, koji se nalazi u državi Ohajo gde će nastaviti svoje školovanje i treninge. Njegov cilj je osvojiti tzv. konferenciju koja će njegovom timu omogućiti nadmetanje na nivou celog kontinenta. Koledž na kome će studirati menadžment i marketing obezebedio mu je sve uslove za bavljenje tenisom a takođe i stipendiju koja će mu omogućiti normalan život za vreme studija.