Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 13. jun 2021.
Zabava

U Đali će se ove subote održati “Pasuljijada” i “Rakijada”

foto: TV CINK
570pregleda

Deveta “Pasuljijada” i osma “Rakijada” održaće se u subotu 5. septembra u dvorištu Lovačkog doma u Đali. Prijave takmičarskih ekipa su u toku, a moguće su i na sam dan takmičenja, gde će se za kotizaciju od hiljadu dinara svim takmičarskim ekipama dodeliti potreban materijal za kuvanje– pasulj, meso, začini i ogrev. Materijal je obezbeđen za 50 ekipa, a žiri će, prema rečima organizatora, ove godine činiti profesionalni kuvari.

Prijem rakije i dodela materijala počeće u 10 čsova. Pored pehara, kao nagrada za najuspešnije obezbeđeni su kotlići, gorionici i roštilj. “Pasuljijada” i “Rakijada” održavaju se u organizaciji Lovačkog udruženja „Đala“ i Mesne zajednice Đala. Ovo je ujedno i prva manifestacija koja će se ovog leta održati u opštini, nakon što je na sednici Štaba za vanredne situacije opštine Novi Kneževac odlučeno da se dozvoli održavanje manifestacija na otovorenom. Naš sagovornik takmičarima i posetiocima poželeo je dobar provod, ali i apelovao na odgovorno ponašanje.

 

 

Projekat “Novokneževački identitet” sufinansiran je iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove sufinansijera.