Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 20. septembar 2020.
Temp:

6°C
 
Društvo

Iskustvo sugrađanina koji je preležao koronu: “Najvažnija je podrška”

foto: TV CINK
464pregleda

Naš sugrađanin, Dragan Gajin, jedan je od onih koji su bili inficirani virusom COVID 19 i uspešno izlečeni, te je pristao da svoje iskustvo podeli sa našim gledaocima. Prema njegovim rečima, na korona virus nije odmah posumnjao, jer zbog osetljivosti na klima uređaj u kancelariji svakog leta bude prehlađen. Nakon tri dana pod temperaturom javio se u Dom zdravlja kako bi otvorio bolovanje, ali je poslat direktno u Kovid ambulantu. Test je, međutim, bio negativan, a prema preporuci lekara ostao je u dvonedeljnoj samoizolaciji.

Kako visoku temperaturu svim uobičajenim sredstvima danima nije mogao da spusti, stanje postaje nepodnošljivo i tada se, potpuno iscrpljen, ponovo javlja u Kovid ambulantu, gde mu je na snimanju ustanovljeno blaže zapaljenje pluća, a potom i prisustvo virusa COVID-19.

Kako kaže, sada se dobro oseća, ali je prema preporuci lekara još uvek na bolovanju, jer je, kako mu je rečeno, kod ove bolesti veoma bitan oporavak kako bi organizam povratio snagu. Ono što mu je pomoglo u oporavku jeste podrška porodice, prijatelja i komšija.

Nakon četvoronedeljnog karantina i ponovnog testiranja, stigao je i negativan nalaz. Ali povratak u svakodnevicu nije bilo najprijatnije iskustvo. Ipak, nakon prvobitnog razočaranja pojedinim reakcijama ljudi, kako kaže, ne može nikome da zameri, jer je ovaj virus još uvek velika nepoznanica i razume da se, usled neznanja, ljudi plaše.