Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
nedelja, 20. septembar 2020.
Temp:

7°C
 
Ekonomija

Započet projekat “Moja prva plata”

109pregleda

 

Od danas je zvanično sa realizacijom počeo program „Moja prva plata“ koji je Vlada Republike Srbije pokrenula u cilju zapošljavnja mladih koji su završili srednje škole i fakultete, a takođe i u podsticanju privrede kroz jačanje kadrova. Ovaj program će omogućiti zapošljavanje oko 10 000 mladih do navršenih 30 godina bez radnog iskustva. Program se sprovodi u privatnom i javnom sektoru a poziv je otvoren za sve privredne subjekte preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika pravna lica.

 

 

Biospringer d.o.o. iz Sente danas su posetili premijerka Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Privredne Komore Srbije Marko Čadež, gde su razgovarali sa direktoricom ove kompanije Tunde Gali koja je izrazila zadovoljstvo u vezi sa projektom koji će se realizovati i u ovoj kompaniji.

 

 

 

Nacionalna služba za zapošljavanje danas bi trebala da objavi uslove pod kojima će omogućiti učešće u ovom programu kao i načine prijave poslodavaca i nezaposlenih. Mi ćemo kao Vlada svako radno mesto podržati sa 20.000 dinara mesečno za one sa završenom srednjom školom, a za one sa fakultetom 24.000 dianara a sama praksa će trajati 9 meseci. Zainteresovani poslodavci za samo nekoliko minuta mogu da se prijave elektronski. Već od danas će mladi moći da pristupe portalu mojaprvaplata.gov.rs i pogledaju na koje pozicije mogu da se prijave, a prijavljivaće se od 1. do 15. oktobra – isitče premijerka Ana Brnabić