Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 19. januar 2021.
Temp:

3°C
 
IzdvajamoZdravlje

Održavanje manifestacija na otvorenom uz poštovanje epidemioloških mera

410pregleda

Na trećoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Novi Kneževac usvojena je odluka o održavanju manifestacija na otvorenom, uz poštovanje epidemioloških mera. Odluka se prvenstveno odnosi na održavanje onih manifestacija koje su planirane da se održe u ovom periodu, dok se manifestacije odložene u prethodnom periodu, među kojima su Lagani Tiski spust i Takmičenje u kuvanju riblje čorbe neće naknadno održavati, obrazložio je komandant Štaba za vanredne situacije opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić.

Na štabu su takođe iznete i informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u opštini. Prema podacima Doma zdravlja u Novom Kneževcu, u prethodne dve nedelje od testiranih 100 pacijenata, prisustvo virusa COVID-19 brzim testom potvrđeno je kod 33 osobe. Direktorica Doma zdravlja dr Renata Mikloš saopštila je da su pacijenati u dobrom stanju, bez simptoma ili sa blagim simptomima.

Prema podacima koje je dostavio Zavod za javno zdravlje Kikinda u opštini Novi Kneževac PCR testom prisustvo virusa COVID-19 utvrđeno je kod 9 osoba.