Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 19. januar 2021.
Temp:

3°C
 
Zdravlje

Studentima sa invaliditetom produžena rehabilitacija u Banji Kanjiža

foto: TV CINK
161pregleda

Osmoro studenata sa invaliditetom Novosadskog univerziteta trenutno boravi u Banji Kanjiža. Zajedno sa svojim pratiocima i dva animatora, studentima su u sklopu projekta koji sprovodi „Novosadsko udruženje studenata sa invaliditetom“ omogućeno besplatno banjsko lečenje, odmor i  edukativne radionice.

Projektom je prvobitno bio planiran boravak za šesnaestoro studenata i njihovih pratilaca, ali je zbog epidemiološke situacije taj broj prepolovljen. U toku njihovog boravka u banji posetio ih je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje prof. dr Zoran Milošević, gde je saopštio da je studentima produžen boravak za još deset dana.

Predsednica „Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom“ izrazila je svoje zadovoljstvo saradnjom sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje i „Banjom Kanjižom“ istakavši da je ovo prilika da se kroz interakciju sa studentima sa invaliditetom nauči nešto što će moći da se primeni na dalji kontakt sa osobama sa invaliditetom.

U „Banji Kanjiža“ već treću godinu za redom leče se studenti Novosadskog univerziteta sa delimično ili potpuno otežanim hodom i oslabljenom motorikom. Boravak i lečenje studenata realizuje se sklopu projekta „Novosadskog udruženja studenata sa invaliditetom“ Rehabilitacija i lečenje studenata sa invaliditetom koji finansira Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost.