Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 28. oktobar 2020.
Temp:

11°C
 
Kultura

U toku je rekonstrukcija prostorija “Kulturne zadruge”

foto: TV CINK
285pregleda

Započeli su radovi na rekonstrukciji prostorija „Kulturne zadruge“. Ova rekonstrukcija, kako kažu iz „Kulturne zadruge“, ne bi bila moguća bez nesebične pomoći i donacija novokneževačkih, kanjiških i novosadskih privatnih preduzetnika i preduzeća. Donirajući potreban materijal, novčana sredstva i svoje usluge, stekli su status “kulturnih kooperanata” na ovom projektu.

Kako su u toku najopsežniji radovi koji se tiču kompletne izgradnje toaleta, jer u lokalu nije postojao sanitarni čvor, sa realizacijom kulturnih radionica će se krenuti kasnije nego što je planirano. Za to vreme, „Kulturna zadruga“ priprema mnoštvo zanimljivih sadržaja koje će realizovati kada rekonstrukcija prostorija bude završena.

Ono što sledi su kontrola i popravka električnih instalacija, kako bi se stvorili što bezbedniji uslovi za boravak. Kako kažu, plan je da se prostor uredi u skladu sa datom situacijom, da se sarađuje sa lokalnim akterima  i da se poštuju pravila bezbednosti radi korisnika „Kulturne zadruge“, te se ovom prilikom zahvaljuju svima koji su se odazvali njihovom pozivu da učestvuju u ovom projektu.