Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 21. oktobar 2020.
Temp:

6°C
 
Ekonomija

Otkazuju se aranžmani za letovanje u inostranstvu

foto: TV CINK
182pregleda

Sve je izvesnije da leto 2020. i godišnje odmore većina građana Srbije neće provesti na obali mora. Usled zatvaranja granica zbog pandemije, građani su ostali uskraćeni odlaska na letovanje u popularne turističke destinacije u inostranstvu. Time i turističke agencije ove sezone beleže veoma slab promet. Novih klijenata gotovo i da nema, a u prostorije agencije dolaze još samo oni koji nisu otkazali svoje aranžmane, kako bi  preuzeli vaučere za zamenska putovanja.

Iako, prema rečima naše sagovornice, vlada veoma slabo interesovanje za letovanje , agencije ipak u ponudi imaju aranžmane za ovu sezonu. Oni se pre svega odnose na zemlje koje nisu zatvorile granice za turiste, kao i na lokalitete u Srbiji. Kako je u našem području veliki broj građana sa dvojnim državljanstvom, oni koji poseduju ličnu kartu izdatu u Mađarskoj imaju mogućnost više za letovanje van granica Srbije.

Ukoliko se građani ipak odluče za letovanje u inostranstvu, ono na šta treba obratiti pažnju prilikom rezervacije, poručuje naša sagovornica, pored obaveznog testiranja na COVID-19, jeste da se kupi putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem za COVID-19. Pored toga, preporučuje se praćenje epidemiološke situacije u okolnim zemljama, a u agenciji se nadaju da ovo stanje neće predugo trajati jer će, kako kažu, posledice u ovoj branši biti katastrofalne.