Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 21. oktobar 2020.
Temp:

6°C
 
Kultura

Police biblioteke bogatije za tridesetak novih knjiga

foto: TV CINK
216pregleda

Novi naslovi našli su svoje mesto na policama Narodne biblioteke „Branislav Nušić“  i već su dostupni za iznajmljivanje. Kako se trude da im korisnici budu zadovoljni, zaposleni u biblioteci kažu da su se pri odabiru novih knjiga vodili upravo željama i potrebama svojih korisnika.

Kako su uzrast i interesovanje korisnika raznoliki, te među njima ima i tinejdžera i penzionera, potrudili su se da i ponuda novih naslova bude raznovrsna.Tako su se na policama našla dela naučne i epske fantastike bliska mlađim čitaocima, romani savremenih autora, ali i dela o istorijskim ličnostima i domaći autori. Naša sagovornica ovom prilikom izdvojila je neke od novih naslova.

Zahvaljujući konkursu Pokrajinskog sekretarijata za kulturu za nabavku knjiga za javne opštinske i gradske biblioteke,  Narodna biblioteka „Branislav Nušić“ svoj knjižni fond obogatila je sa tridesetak novih knjiga. Za nabavku novih naslova sekretarijat je ovoj ustanovi dodelio 25 hiljada dinara, a iz biblioteke poručuju da redovno prate stanje u izdavaštvu i želje svojih korisnika, te će i ubuduće u skladu sa tim nabavljati nove naslove.