Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 20. januar 2021.
Temp:

1°C
 
Ekonomija

Prazniji hoteli kao posledica pandemije

foto: TV CINK
378pregleda

Sve je ukazivalo na to da će 2020. godina za kanjiške hotelijere i ugostitelje biti uspešna. U hotelu „Art“ u Kanjiži, međutim, niko nije mogao predvideti da će se dogoditi pandemija, te da će sveže renovirane sobe sada mahom biti prazne. Kako strukturu gostiju ovog hotela većinom čine posetioci iz inostranstva, zatvaranje granica u mnogome je doprinelo tome da ovaj hotel poslednjih meseci beleži pad poseta.

U sklopu hotela radi i „Art kafe“ uređen u stilu građanskog salona, oplemenjen knjigama, umetničkim slikama i fotografijama. Kafe je 2016. dobio priznanje Privredne komore Vojvodine za najbolji kafić u Vojvodini. Nakon vanrednog stanja, kafe, kao i hotel, rade uz poštovanje mera zaštite, ali broj gostiju u kafeu znatno je manji od uobičajenog.

U Kanjiži se, pre početka pandemije, na godišnjem nivou odvijalo preko trista manifestacija kulturno-umetničkog, sportskog , zabavnog i gastronomskog karaktera, a uređeno kupalište na obali reke Tise privlačilo je turiste iz zemlje i inostranstva. Ministar turizma Rasim Ljajić početkom maja izjavio je da očekuje da će šteta u turizmu za prvih pet meseci, nastala usled krize izazvane koronavirusom, iznositi približno 300 miliona evra. A, ni naš sagovornik ne polaže velike nade u to da će se u skorije vreme hotelijeri i ugostitelji oporaviti od krize.