Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 3. avgust 2020.
Temp:

26°C
 
Društvo

Završen kamp modernog cirkusa

49pregleda

Predstavnici Kreativnog pogona u saradnji sa školom cirkusa „Cirkoneo“ iz Novog Sada svoje aktivnosti sprovode po planu. Prethodnih dana je u našem parku održan kamp za decu  gde su mališani imali priliku da se upoznaju sa osnovama cirkuskih veština. Po rečima predstavnika ovog kampa deca su prošla kroz osnove akrobatike, akrobatike u vazduhu, ekvilibristike na štulama, žongliranje sa loptom i još mnogo toga. Takođe mogli su da vide i osnove klovnovskih vežbi što im je bilo posebno interesantno zbog toga što su deca dodatno oslobodila navode organizatori.

 

 

 

Za kraj ovog kampa koji je po rečima organizatora prošao vrlo uspešno deca su održala malu predstavu za svoje roditelje gde su im demonstrirali šta su to oni uspeli da nauče.

 

 

 

Što se tiče narednih aktivnosti, Kulturna zadruga u saradnji sa igralištem „Cvetislava Tisića“ nastaviće da sprovodi još ovakvih kampova koji će se održati u našoj opštini. Po rečima organizatora vrlo brzo će se nastaviti pregovori sa lokalnom zajednicom kako bi dodatno podstakli građane da se priključe. Da su njihovi pregovori urodili plodom govori i podatak da je firma „Žana“ iz Novog Kneževca donirala materijal kako bi se osposobile prostorije gde će se dalje održavati radionice koje mališani Novog Kneževca željno isčekuju.