Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 19. januar 2021.
Temp:

2°C
 
Zdravlje

Novokneževčani dobrovoljno dali krv

165pregleda

U prostorijama Javnog komunalnog preduzeća sprovedena je akcija dobrovljnog davanja krvi. Zavod za transfuziju krvi je nakon ukinutog vanrednog stanja odmah stupio u akciju kako se ne bi doveli u situaciju da zalihe krvi nestanu. Ovo nije prvi put da Zavod za tansfuziju krvi sprovodi akciju dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini. Vredne ekipe Zavoda raspoređene su po celoj teritoriji Vojvodine,  u Kikindi, Malom Iđošu i drugim mestima a sve neophodne informacije u vezi sa davanjem krvi građani mogu saznati u svom lokalnom Crvenom krstu, navode iz Zavoda za transfuziju krvi.

 

 

Imali smo priliku da porazgovaramo i sa našim sugrađaninom koji je neminovno jedan od rekordera u ovoj humanoj disciplini.

 

 

 

Po rečima predstavnika Zavoda trenutno rade u malo izmenjenim uslovima s obzirom na trenutnu situaciju. Svi nose zaštitnu opremu,meri se temperatura svim davaocima čak su i pitanja u ovim okolnostima malo koncentrisanija. Za sada sve ide po planu i bez nekih većih problema dok odziv građana za svaku pohvalu navodi dr Kulidžan. Trenutna snabdevenost je dobra ali se i dalje apeluje na odazivanje ovim akcijama jer je krv potrebna tokom cele godine navode iz ove ustanove.