Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 21. oktobar 2020.
Temp:

6°C
 
Kultura

MS kuća ugostila slikare na XVIII međunarodnoj humanitarnoj likovnoj koloniji “Život je umetnost”

250pregleda

„Udruženje obolelih od multipleskleroze Severnobanatskog okruga“ i ove godine ugostilo je slikare u okviru Osamnaeste međunarodne likovne kolonije „Život je umetnost“. Dvorište MS kuće nekoliko dana bilo je ispunjeno štafelajima, bojama, slikarskim platnima i priborom,gde su se okupili i stvarali slikari iz raznih krajeva države i inostranstva. Iako je zbog situacije prouzrokovane pandemijom postojala mogućnost da se kolonija ove godine ne održi, ipak su izostale samo edukativne radionice.

Da se slikari rado vraćaju na koloniju u Novi Kneževac potvrdila nam je slikarka Jelena Vragović iz Vršca. Ona je dugogodišnja učesnica ove kolonije, kako kaže, zbog dobre atmosfere i gostoljubivosti domaćina.

U sklopu kolonije proslavljena je i krsna slava udruženja – Vidovdan, a osamnaesta likovna kolonija održana je pod pokroviteljstvom opština Novi Kneževac i Kanjiža. Sve slike nastale na koloniji ostaće izložene u prostorijama MS kuće, gde će se uz ugovor o donatorstvu moći otkupiti, a novac od prodaje slika namenjen je za opremanje MS kuće, kao i za pomoć članovima udruženja, navela je predsednica udruženja Slavica Zorić.