Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 21. septembar 2020.
Temp:

13°C
 
Sport

Novokneževački mališani od nedavno treniraju i atletiku

foto: TV CINK
455pregleda

Nakon dužeg vremena i mnogo uloženog napora, ostvarena je zamisao i inicijativa o osnivanju atletske škole u Novom Kneževcu. Naime, predsednik Atletskog saveza Vojvodine Dušan Mandarić poptomogao je svojim iskustvom organizaciju i time doprineo da atletski sport oživi u našoj opštini.

Atletska škola broji oko 40 mališana uzrasta od četiri godine pa naviše, koja obožavaju treninge i druženje, te po rečima trenera ovaj sport ima potencijal da zaživi u narednom periodu. Pitali smo i mališane kako im je na treninzima.

Treninzi atletske škole održavaju se ponedeljkom sredom i petkom od 9 sati za mlađe grupe a od 10 sati za mališane uzrasta od 8 godina. Što se tiče takmičenja ove godine, deca će učestvovati na opštinskim i pokrajinskim takmičenjima jer na zvanična takmičenja kao što su državna prvenstva mogu učestvovati samo stariji pioniri uzrasta od 11 godina. Po rečima Svetlane Knežević ona se posvetila atletskoj školi iz ljubavi prema ovom sportu jer se i sama profesionalno bavila atletikom više od 10 godina te čvrsto veruje da će predanim radom uspeti da zainetresuje i privuče još dece.