Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 21. septembar 2020.
Temp:

12°C
 
Sport

Dobrovoljno vatrogasno društvo Novi Kneževac upisuje nove članove

foto: TV CINK
470pregleda

Nakon veoma uspešne takmičarske sezone i osvojenog trećeg mesta na vatrogasnoj olimpijadi u Švajcarskoj prošle godine, juniorska ekipa Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Novog Kneževca direktno se kvalifikovala na državno prvenstvo. Kako zbog strogih ograničenja u vezi sa uzrastom takmičara nekoliko članova ekipe neće moći da nastave učešće u istoj kategoriji, DVD sada traži pojačanje u vidu novih članova za predstojeća takmičenja.

Treninzi i vežbe koncipirani su tako da simuliraju realne situacije u kojima se nalaze vatrogasci na zadatku, ali prilagođene su uzrastu i fizičkoj spremnosti takmičara. Ipak, brzina, spretnost i preciznost svih članova ekipe ključni su za uspešno izvođenje vežbe na takmičenju, rekli su nam novokneževački juniori.

Novokneževačko Dobrovoljno vatrogasno društvo ponosi se svojom dugom tradicijom-osnovano je 1881. godine i od tada radi bez prekida. Trenutno broji 117 članova svih uzrasta i oba pola, a pored juniorske ekipe rade i sa decom uzrasta od 6 do 12 godina. Trener i članovi juniorske ekipe pozvali su dečake i devojčice uzrasta od 12 do 16 godina da se pridruže ekipi i nastave da ređaju uspehe na predstojećim takmičenjima.