Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 7. jul 2020.
Temp:

19°C
 
Obrazovanje

Danas počinju probni završni ispiti za osmake

foto: TV CINK
134pregleda

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” sprovešće probne završne ispite 1. i 2. juna. Test će biti rađen u polu-digitalnoj formi, što znači da će jedan deo biti rađen putem internet portala,dok će drugi deo biti rađen u samim učionicama. U svakoj učionici biće dežurni nastavnik, kao i razredne starešine koji će kontrolisati da li svi imaju neophodno kako bi nesmetano uradili test. Testovi će dalje biti prosleđeni u organizovane punktove na kontrolu.

Zbog propisanih mera u jednoj učionici biće maksimalno devet đaka koji će biti raspoređeni na rastojanju od dva metra. Deca će biti dovežena u Novokneževačku gimnaziju u 7 sati ujutru gde će se vršiti testiranje. Svaka klupa biće obeležena ID brojem koji će svaki učenik imati. Ove godine završni test radiće 85 učenika.

U toku je i upis đaka prvaka putem e-portala. Upis će početi odmah nakon završenog probnog ispita.

Upis u Đali će se vršiti 3. juna; 4. i 5. juna u Srpskom Krsturu, 8. i 9. juna u Banatskom Aranđelovu, a  nakon 9. juna u Novom Kneževcu. Škola je već sprovela kompletnu prijavu mališana, dok će za sam upis biti potrebno da roditelji ponesu samo lekarsko uverenje a ostatak dokumentacije obradiće zaposleni u osnovnoj školi.