Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 28. oktobar 2020.
Temp:

12°C
 
Obrazovanje

U prvom krugu upisa u predškolsku ustanovu “Srećno dete” prijavljeno četrdesetak mališana

foto: TV CINK
348pregleda

Završen je prvi krug prijave dece za upis u vrtić za školsku 2020/2021. godinu. Roditelji dece iz Novog Kneževca i naselja svoju decu su mogli da prijave putem portala e-uprave ili lično u prostorijama predškolske ustanove u Novom Kneževcu, uz poštovanje propisanih mera zaštite. Spisak primljene dece, zbog zaštite podataka, nalazi se na oglasnoj tabli unutar ustanove, a roditelji su obavešteni i telefonskim putem, te će se u toku sledeće nedelje potpisivati ugovori.

Upisani mališani razvrstani su u nekoliko uzrasnih grupa, na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku. Oni će u septembru poći u zabavište, i to u objektima predškolske ustanove „Srećno dete“ u Novom Kneževcu, Đali, Srpskom Krsturu i Banatskom Aranđelovu.

Prema rečima naše sagovornice, Ministarstvo prosvete preporučilo je postepeno vraćanje dece u koletktiv, pa je sada za povratak dece u zabavište potrebno samo lekarsko uverenje o zdravlju deteta. Kako je do sada, pored potvrde lekara, bilo potrebno priložiti i potvrdu o zaposlenju roditelja, u poslednje dve nedelje u vrtić je dolazilo svega tridesetak mališana. Iz ove ustanove pretpostavljaju da se taj broj neće povećavati, pošto je do kraja školske godine ostalo dve nedelje.