Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 21. septembar 2020.
Temp:

12°C
 
Sport

Potpisan ugovor o rekonstrukciji zgrade kajakaškog kluba “Obilić”

foto: TV CINK
337pregleda

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je opštinu Novi Kneževac i sa predsednikom opštine dr Radovanom Uverićem potpisao ugovor kojim je obuhvaćen projekat rekonstrukcije i adaptacije kajakaškog kluba „Obilić“. Pokrajinski sekretar izrazio je veliko zadovoljstvo i pohvalio saradnju lokalne samouprave i sekretarijata koja će se nastaviti kroz saniranje otvorenih sportskih igrališta i školskih objekata namenjenih unapređenju sporta u našoj opštini.

Po rečima predsednika opštine radovi koji će biti započeti u narednih mesec dana sprovešće se u dve faze. Prva faza obuhvatiće radove na spoljnom delu objekta dok će druga faza biti realizovana unutar samog objekta. S obzirom na to da je zgrada kluba u lošem stanju sama rekonstrukcija sigurno će značiti deci koja ovde treniraju a isto tako i poboljšati uslove za rad, navodi predsednik. Trećinu sredstava za realizaciju ovog projekta obezbedila je lokalna samouprava, a izrađen je i novi projekat u vezi sa izgradnjom sportske hale u Novom Kneževcu, rekao je dr Radovan Uverić.

Iz uprave kajakaškog kluba raduju se početku radova, na koje su dugo čekali.

Pokrajinski sekretarijat i opština Novi Kneževac imaju više realizovanih projekata te je uspostavljen izuzetan partnerski odnos, navode iz ovih institucija. Takođe veruju da će zajedničkim snagama uspeti da sprovedu sve projekte koji će zasigurno opštini Novi Kneževac dati jedan moderan, adekvatan i bezbedan ambijent u kom će stasati novi šampioni.