Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 20. januar 2021.
Temp:

1°C
 
Zabava

Završen likovni i literarni konkurs na temu prirode i zdravlja u organizaciji udruženja “Green Fox” iz Filića

foto: Green Fox
310pregleda

Da digitalni svet nije jedino mesto gde deca vole da provedu svoje vreme, govori i podatak o tome da im druženje u prirodi i edukacija koju organizuje udruženje građana „Green Fox“ izuzetno prijaju. Udruženje je osnovano 2015. godine i nalazi se na par kilometara od Novog Kneževca – u selu Filić, u prirodnom i zdravom ambijentu koji ostavlja jedinstveni utisak na sve koji ga posete.

Organizovane interaktivne igre, kao što su trčanje u džaku i slično deci, izuzetno prijaju i pomažu im da se zabave. U sklopu same organizacije, svake godine su sa njima medicinske sestre koje rade na temu zdrave ishrane kao i stomatolozi koji kroz zabavu edekuju decu o higijeni zuba.

Udruženje se svake godine pobrine da organizuje prevoz za decu iz svih okolnih mesta opštine Novi Kneževac. Što se tiče broja dece koja učestvuju u aktivnostima, on se otprilike svodi na jedan razred, a nekada i dva. Deca u udruženju provedu ceo dan i tamo su im obezbeđeni obroci i ugodan boravak, te se iz udruženja nadaju da će se njihovi kapaciteti povećati, pa će samim tim biti u mogućnosti da u svoje projekte uključe još mališana.

 

 

Projekat “Novokneževački identitet” sufinansiran je iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove sufinansijera.