Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 4. avgust 2020.
Temp:

24°C
 
Ekonomija

Održana sednica Štaba za žetvu i zaštitu od požara

foto: TV CINK
251pregleda

Kako se bliži sprovođenje žetve na području opštine Novi Kneževac u 2020. godini, na održanoj sednici Štaba za žetvu i zaštitu od požara donete su tri odluke.

Prva odluka obuhvatila je donošenje plana zaštite strnih useva od požara za vreme žetve  2020. godine. Druga odluka koja je doneta tiče se imenovanja članova Komisije za pregled poljoprivredne mehanizacije u žetvi,  i treća odluka koja je donešena obuhvata organizaciju samog pregleda poljoprivredne mehanizacije.

U sklopu održavanja žetve u 2020-oj godini biće organizovana dežurstva koja će se sprovoditi u vatrogasnom domu i osmatračkom tornju u sklupu mlina. Članovi štaba apeluju da se svi poljoprivrednici jave svojoj područnoj mesnoj zajednici u vezi tehničkog pregleda mehanizacije. Takođe, kontrolu saobraćaja i ispravnost poljoprivredne mehanizacije nadgledaće organi unutrašnjih poslova te se upozoravaju svi učesnici da postupe maksimalno odgovorno kako bi žetva prošla bezbedno, navodi Irena Slavković. Svim učesnicima u žetvi članovi štaba poželeli su srećne i bezbedne predstojeće radove.