Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
subota, 5. decembar 2020.
Temp:

11°C
 
Kultura

Jelena Bandin: “Muzička škola je utočište-i za učenike i za nastavnike”

foto: TV CINK
347pregleda

Naša sugrađanka Jelena Bandin, studentkinja treće godine Akademije umetnosti u Novom Sadu na odseku muzičke pedagogije, podelila je sa nama svoja iskustva i sve ono što prati život jedne mlade osobe koja svoj put korača kroz umetnost i notu. Po njenim rečima, prvobitno je želela da se oproba na violini, međutim,  kako tamo više nije bilo mesta upisala je klavir na kom i danas svira komade moderne klasične muzike koji ne ostavljaju ravnodušnim.

Jelena iza sebe ima brojne nagrade, ali, kako navodi poslednja i najdraža joj je svakako specijalna nagrada na festivalu Isidor Bajić za najbolje izvedeno delo druge polovine 20.veka, koja joj je dala dodatni podstrek u daljem školovanju. Pored toga,  Jelena radi i kao nastavnik u Osnovnoj muzičkoj školi u Novom Kneževcu, a uporedo završava sve obaveze koje ima na fakultetu.

U muzičkoj školi u Novom Kneževcu postoji prakasa da đaci svoje instrumente doniraju školi, kako bi ostali budućim generacijama na korišćenje. S obzirom na to da određeni instrumenti nedostaju školi, između ostalog i klavir, u ovoj ustanovi se nadaju da će im dosadašnja praksa i dobra volja roditelja omogućiti dobijanje istih.  Jelena će svoje ambicije i trud usmeriti ka muzičkoj pedagogiji kojom želi da se bavi u budućnosti, te navodi da joj izuzetno drago što svojim radom može da doprinese Muzičkoj školi u Novom Kneževcu i stvaranju novih mladih virtuoza.