Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
subota, 6. jun 2020.
Temp:

17°C
 
Sport

Novokneževački kajakaši ponovo treniraju

foto: TV CINK
247pregleda

Kajak-kanu klub „Obilić“ iz Novog Kneževca ove nedelje otpočeo je sa treninzima.

Samom održavanju treninga prethodilo je čišćenje prostorija kluba, dezinfikovanje čamaca i opreme za trening, kao i zajedničkih prostorija i svlačionica, a prema uputstvu koje je izdao Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19. U istom uputstvu, propisane su mere koje će se sprovoditi i na treninzima.

Mere koje su uvedene, prema rečima trenera, nisu znatno promenile sam trenažni proces, jer i u redovnim uslovima izvođenje kajakaškog treninga na vodi ne zahteva kontakt među učesnicima.

Kako nisu bila u mogućnosti da treniraju, deca su kod kuće radila vežbe koje su im treneri slali kako bi zadržali formu i prekratili vreme u samoizolaciji. Ipak, posle više od mesec dana, deca kažu da im je nedostajalo druženje na treningu.

Po proglašenju vanrednog stanja Kajakški savez Srbije suspednovao je sva takmičenja do 1. juna, ali još uvek ne postoje zvanične informacije i rasporedi održavanja takmičenja. Prema rečima trenera, novokneževački kajakaši treniraće kako bi nadoknadili propuštene treninge i bili spremni da u bilo kom trenutku izađu na takmičenje.