Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 21. oktobar 2020.
Temp:

6°C
 
Zabava

Novokneževčani dobijaju prostor za animaciju i kreativno izražavanje

foto: TV CINK
382pregleda

Zahvaljujući predstavnicima “Kreativnog pogona”, opština Novi Kneževac će u narednom periodu dobiti jedan novi kulturno obrazovni, socijalni i zabavni duh. Naime, lokalna samouprava Ugovorom je ustupila prostor članovima ovog udruženja na deset godina, koji će putem projekta Fondacije Jelene Šantić uspostaviti koncept i njime omogućiti građanima svih uzrasta kreiranje i realizaciju kulturnog sadržaja. “Kreativni pogon” će u saradnji sa udruženjem “Igralište Cvetislava Tisića” iz Novog Kneževca raditi na ostvarenju ovog projekta koji u prvoj fazi podrazumeva kompletnu adaptaciju prostora.

Jedan od uspešno sprovedenih projekata “Kreativnog pogona” odigrao se u Čereviću odakle nose pozitivne utiske, navode iz ovog udruženja. Smisao celog projekta jeste animacija manjih mesta i sredina u kojima građani nemaju fizički prostor u kojem bi se okupljali i zajedničkim snagama doprineli poboljšanju okruženja u kojem žive kroz razne radionice, predstave i slično.

Što se tiče samog prostora njegovo renoviranje počeće vrlo brzo, a jedan od interesantnih podataka jeste taj da će građani po svojoj želji moći da urede prostor, kaže Dragan Jajić Vladisavljev. Jedan od zahtevnijih radova biće svakako toalet kojeg nema, pa se ovim putem pozivaju ljudi koji su u mogućnosti da potpomognu adaptaciju. Sve informacije o samom udruženju, njihovim radovima i aktuelnim dešavanjima na projektu mogu se pronaći na Fejsbuk grupi “Kreativnog pogona” a oni će organizovati javnu raspravu za građane gde će oni sami biti uključeni u realizaciju projekta.