Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 4. avgust 2020.
Temp:

23°C
 
Društvo

Od proglašenja vanrednog stanja volonteri svakodnevno pomažu najstarijim sugrađanima

foto: TV CINK
500pregleda

Od početka vanrednog stanja, ljudi dobre volje pohrlili su da pomognu sugrađanima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Osamdesetak volontera više od mesec dana svakodnevno odlazi u nabavku lekova i namirnica, podižu penzije i plaćaju račune, kako bi najstariji sugrađani, koji zbog pandemije ne smeju da napuštaju svoje domove, imali brigu manje.

Kako je trenutno nezaposlen, višak svog slobodnog vremena odlučio je da pokloni sugrađanima kojima je u ovim uslovima pomoć najpotrebnija. Kako kaže, veoma je ponosan i na svoje dvoje dece koja takođe volontiraju u mestima gde žive.

 

Penzionerka koju Ivan svakodnevno obilazi, kaže da joj je njegova briga i angažovanost neprocenjiva. Posebno je zahvalna volonterima što strpljivo čekaju u redovima ispred pošte i banki kako bi, umesto njih, podigli penziju i platili račune.

 

Opštinski štab za vanredne situacije organizovao je volonterske službe u svim naseljima odmah po proglašenju vanrednog stanja. Sugrađani zainteresovani za volontiranje, kao i oni kojima je potrebna pomoć, javljali su se posredstvom kol centra Opštine i Mesnih zajednica, kako bi bili evidentirani i kasnije raspoređeni na zadatke. Pored svakodnevnih zadataka, volonteri su učestvovali i u podeli paketa pomoći najugroženijim penzionerima u opštini.