Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
subota, 6. jun 2020.
Temp:

17°C
 
Obrazovanje

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” dobila pet pametnih tabli

foto: TV CINK
136pregleda

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca sa svojim ograncima dobila je od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje pet pametnih tabli čija je ukupna vrednost 483 hiljade dinara, navodi direktorica škole Svetlana Tamaši Jevtić. U pitanju su pametne table koje će doprineti mnogo efikasnijem i interesantnijem vidu školovanja osnovaca.

U toku prošle godine renovirana je osnovna škola u Banatskom Aranđelovu a projekat je je finansirala kancelarija za javna ulaganja. Po rečima direktorice škola je bila u prilično lošem stanju s obzirom da je izuzetno stara a sa druge strane pod zaštitom za izgradnju, te su ceo proces morali da prate određeni standardi koji su maksimalno ispoštovani.

U toku su radovi na osnovnoj školi u Novom Kneževcu koja će dobiti  sasvim novi izgled, a samim tim će biti jedna od najbolje opremljenih škola u okolini, navodi direktorica. S obzirom na proglašeno vanredno stanje i činjenicu da deca ne idu u školu, izvođači su u prilici da započnu radove na celom objektu počevši od učionica koje su sada prazne. Završetak radova očekuje se do početka nove školske godine, isitče direktorica.