Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 7. jul 2020.
Temp:

22°C
 
IzdvajamoObrazovanje

Počeo upis đaka u prvi razred osnovne škole, osmaci uspešno uradili probno testiranje

foto: TV CINK
265pregleda

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ na teritoriji opštine Novi Kneževac počela je sa upisom đaka prvaka. Po rečima direktorice trenutno je otvorena mejl adresa, putem koje roditelji šalju osnovne informacije o deci, dok će od 1. maja biti formirani rasporedi na osnovu kojih će se pojedinačno pozivati roditelji i deca kako bi prvo uradili testiranje, a zatim i sam upis.

Dok je u toku upis đaka prvaka školu, aktuelna tema svkako su i probni završni testovi koji su rađeni prošle nedelje. S obzirom da je prvobitno sistem bio opterećen, Ministarstvo je ovoga puta rešavanje testova organizovalo po geografskim reonima. U jutarnjim satima od 8-12h testove su rešavala deca sa područja Vojvodine. Od 12-18 sa područja Beograda, i od 18h  jug Srbije te je sve prošlo bez problema navodi direktorica škole

U subotu su đaci imali priliku da putem televizijskog prenosa, isprate rešavanje svih testova koje su imali na probnom završnom ispitu, dok se ministarstvo pobrinulo da svaka škola dobije te iste testove u papirnoj formi, koje će razredne starešine podeliti svojim đacima kako bi oni vežbali i spremili se za konačan završni ispit koji će se održati u junu.