Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 27. januar 2021.
Temp:

-1°C
 
Ekonomija

Porodično gazdinstvo Nedeljkov svoje povrće prodaje od kuće i dostavlja na kućnu adresu

foto: TV CINK
1.09Kpregleda

Ni proglašeno vanredno stanje nije sprečilo porodično gazdinstvo Nedeljkov da svoju uobičajenu proizvodnju i prodaju voća i povrća prekine. Kako je kretanje bilo ograničeno, nijedna Svetlanina mušterija nije ostala bez željenog proizvoda. Kuća porodice Nedeljkov ima svoja dva plastenika, a takođe se bave i njivskom proizvodnjom gde od asortimana imaju beli luk, grašak, krastavce i drugo.

Kako kaže Svetlana,svojim iskustvom i znanjem i uz pomoć svoje dece dnevno odvoji otprilike dva sata kako bi poradila neophodno. Kada je proces vegetacije u toku tada imaju malo više posla ali uspeju da postignu sve. Svoju proizvodnju baziraju na što prirodniji način kako bi izbegli kontakt sa pesticidima i samim tim svojim mušterijama a i sebi obezbedili što zdraviji proizvod na tanjiru.

 

 

Da je ovaj posao unosan govori i podatak o tome da Svetlana uz muževljevu platu može da pokrije apsolutno sve troškove života, a isto tako i da nešto uštedi. Njena preporuka ide svim mladim ljudima, a i starijim, da podignu svoje plastenike i započnu svoju proizvodnju, jer, kako navodi Svetlana -ima mesta za još proizvođača, kojih je na području novokneževačke opštine malo.