Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
subota, 6. jun 2020.
Temp:

17°C
 
Društvo

Kupce i prodavce na novokneževačkoj pijaci obradovala odluka Vlade o otvaranju pijaca

foto: TV CINK
468pregleda

Odlukom Vlade Srbije ove nedelje dozvoljen je rad prodavcima na zelenim pijacama . Iako pijaca u Novom Kneževcu nije prestajala sa radom, prodavci kažu da je u prethodnom periodu osetno manji broj sugrađana pazario na pijaci. Zbog slabe posećenosti, pojedini prodavci svoju robu su, kako kažu, prodavali i od kuće, a bilo je i onih koji svoja dobra nisu izlagali na tezgama.

Zbog sopstvene bezbednosti, ali i poštovanja mera Vlade, mnogi kupci izbegavali su odlazak na pijacu u prethodnom periodu, a bilo je i onih koji nisu znali da novokneževačka pijaca i dalje radi, te su se oni snabdevali u prodavnicama. Oni koji su danas prvi put izašli na pijacu, kažu da im je drago što ponovo vide poznata lica.

Pijaca u Novom Kneževcu radila je i u prethodnom periodu, ali samo sredom. Ceo pijačni prostor redovno je dezinfikovan natrijum hipohloritom pre i nakon održavanja pijace. I kupci i prodavci složili su se da je odluka Vlade o otvaranju pijaca dobar znak i nagoveštaj da ćemo se uskoro vratiti svakodnevnim navikama i uobičajenom životu.