Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 4. avgust 2020.
Temp:

25°C
 
Zabava

Lala i Sosa u borbi protiv korone

foto: TV CINK
913pregleda

Duhoviti stihovani crteži o životu u doba korone, danima nas zabavljaju na društvenim mrežama – delimo ih na fejsbuku, šaljemo ih jedni drugima u porukama kako bismo se malo nasmejali u ovoj ozbiljnoj situaciji koja nas je zadesila. Svestrani novokneževački umetnik, Goran Novakov, autor je ovih popularnih „kuvarica“, koje crta u izolaciji, i kako kaže – one su njegova reakcija na nastalu situaciju.

Po svojim „kuvaricama“ poznat je i od ranije, ali kako kaže, nikada nisu doživele ovoliku popularnost. Ljudi su mu se, priča Goran, posle crterža o Lali, Sosi i asepsolu, javljali čak sa Novog Zelanda, a jedna gospođa izvezla je pravu „kuvaricu“ po njegovoj mustri.

 

 

Kako pozorište, gde je inače zaposlen kao domar, zbog vanrednog stanja ne radi, sada ima više vremena da se posveti svojim hobijima. Pa tako, pored kuvarica kojima nas redovno obraduje, trenutno ilustruje knjigu pesama za prijatelja i piše novu dečiju predstavu za udruženje „Igralište Cvetislava Tisića“. Ovaj svestrani umetnik izdao je nekoliko knjiga poezije za decu, a nagrađen je i „Zmajevom nagradom“.

 

Novokneževačke vesti emituju se na TV CINK u 16, 18, 22 i 24 časova. Program TV CINK možete gledati na kanalu pod brojem 52 kablovskog operatera SAT-TRAKT.