Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 14. jul 2020.
Temp:

18°C
 
Obrazovanje

Novokneževački učenici i nastavnici navikavaju se na onlajn nastavu

foto: TV CINK
124pregleda

Od kada je u Srbiji uvedeno vanredno stanje, Ministarstvo obrazovanja uspostavilo je platformu preko koje učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Novom Kneževcu i učenici širom Srbije imaju mogućnost da školovanje, časove i predavanja prate putem onlajn učionica.

U sklopu ovog projekta održavanja nastave, u Novom Kneževcu nastavu trenutno prati 733 učenika.  Njima predaju 83 nastavnika i 3 stručna saradnika. Nastava se odvija dvojezično, odnosno na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku i za sada se sve odvija bez problema kako navode iz ove osnovne škole.

Učenicima koji nemaju neophodna sredstva i opremu kako bi pratili nastavu,škola je izašla u susret i izdala tu opremu na revers, koju će nakon završetka ovog vida nastave vratiti ovoj ustanovi. Takođe, škola je u konstantnoj vezi sa nadležnim organima iz Ministarstva, konstatno se šalju i razmenjuju informacije o eventualnim obolelim učenicima kojih za sada na svu sreću nema, navode iz škole Jovan Jovanović Zmaj.

 

Novokneževačke vesti emituju se na TV CINK u 16, 18, 22 i 24 časova. Program TV CINK možete gledati na kanalu pod brojem 52 kablovskog operatera SAT-TRAKT.