Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 14. jul 2020.
Temp:

23°C
 
Ekonomija

Kontakt telefoni banki za isplatu penzija na kućnu adresu

foto: unsplash.com
393pregleda

Kako penzioneri stariji od 65 godina zbog vanrednog stanja i zabrane izlaska, nisu u mogućnosti da podignu penziju, isplata penzije biće moguća izdavanjem posebnog jednokratnog ovlašćenja osobama koje će podići iznos umesto njih ili dostavom na kućnu adresu.

Svim penzionerima koji nemaju osobu od poverenja koju bi ovlastili za podizanje penzije u njihovo ime, omogućeno je dostavljanje penzije na kućnu adresu posredstvom Pošte Srbije. Ukoliko žele da im se penzija dostavi, potrebno je da kontaktiraju banku u kojoj imaju račun na koji im se uplaćuje penzija. Banke će takođe i samostalno kontaktirati ove korisnike putem kontakt centra ili sms porukom, kako bi penzioneri što ranije znali na koji način će se isplata realizovati.

Kontakt telefon svoje banke možete potražiti OVDE.

Kako stoji u saopštenju Vlade Srbije, kompletne troškove dostave snosiće Republika Srbija, tako da penzioneri neće imati dodatne izdatke zbog novonastale situacije izazvane virusom COVID-19, a Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova biće na raspolaganju Pošti Srbije tokom raspodele penzija.