Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
subota, 5. decembar 2020.
Temp:

10°C
 
Zabava

“Sve moje pesme su ljubavne”

230pregleda

Povodom Dana žena, u sali pozorišta u Novom Kneževcu pevač Bane Mojićević u petak 6. marta održao je koncert.

Dok su se posetioci koncerta, mahom dame, okupljali ispred zgrade pozorišta, sa Banetom smo razgovarali dok se pripremao za nastup, nekoliko minuta pre nego što je izašao na pozornicu i pozdravio publiku. Iako je Novi Kneževac posetio i ranije, ovo mu je prvi put da nastupa pred novokneževačkom publikom, i kako kaže, za to ima lep povod.

Prvi put nastupam u ovom divnom gradu i zadovoljstvo mi je. Vreme je pokušalo da pokvari utusak, ne mogu da uživam u lepotama ovog kraja, ali biće prilike kada malo otopli. Inače ne slavim mnogo praznika, ali cenim žene, tako da ih podržavam i učestvujem.

S obzirom da se koncert održava u susret Danu žena, Baneta smo pitali koju pesmo sa svog repertoara bi posvetio damama.

Imam dosta pesama koje su drage lepšem polu, sve pesme koje sam snimio su ljubavne i definitivno samo na različite načine je opisuje – neke su setne, druge srećne. Možda bih od svih izdvojio “Ljubi, ljubi”. Upravo tom pesmom je, posle našeg razgovora, i otvorio nastup na sceni novokneževačke pozornice, koji je publika dočekala glasnim aplauzom. Za njegov prvi nastup u Novom Kneževcu pripremio je raznolik repertoar, jer kako kaže, trudi se da na svojim nastupima bude za svakoga po nešto kako bi se svi lepo proveli.

Repertoar je raznolik, od starijih narodnjaka, starog pop-roka, pa do pesama novijeg datuma i nekih drugih žanrova. Ja se trudim da na svojim nastupima, što se tiče pesama i repertoara  bude zastupljeno sve, da bude za svakoga ponešto i da svi mogu lepo da se provedu, završava Bane uz osmeh.

Koncert je održan uz pokroviteljstvo opštine Novi Kneževac, a članica opštinskog veća Sandra Ranković za portal CINK rekla je da je koncert organizovan kao poklon svim ženama novokneževačke opštine povodom predstojećeg Dana žena.