Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
četvrtak, 1. oktobar 2020.
Temp:

13°C
 
Društvo

Opština raspisala konkurs za finansiranje projekata nevladinih organizacija

foto: unsplash.com
171pregleda

Raspisan je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata nevladinih organizacija iz budžeta opštine Novi Kneževac u 2020. godini.

 

Pravo učešća na Konkursu imaju nevladine organizacije, odnosno udruženja građana koja su registrovana ili imaju sedište ili ogranak na teritoriji opštine Novi Kneževac.

Konkurs je namenjen za finansiranje projekata iz oblasti razvoja lokalne zajednice; ekologije, zaštite životne sredine i zdravlja građana; afirmisanja ljudskih i manjinskih prava; programa za stara lica; razvoja civilnog društva; socijalno-humanitarnih aktivnosti (podrška socijalno ugroženim licima, starim licima, osobama sa invaliditetom, osobama ometenim u razvoju i dr.); zaštite boraca, ratnih-vojnih i civilnih invalida; aktivnosti penzionerskih organizacija; afirmisanja ženskih prava; razvoja seoskog turizma kao i drugi sadržaji koji doprinose ubrzanom razvoju opštine Novi Kneževac i afirmaciji građanskog aktivizma.

Ukupan iznos sredstava namenjenih za finansiranje projekata u kulture iznosi milion i 700 hiljada dinara, i obezbeđen je iz budžeta opštine. Konkurs je otvoren do 10. februara, a jedna organizacija može da konkuriše sa jednim projektom.

 

Svi uslovi konkursa, dodatne informacije i spisak potrebne konkursne dokumentacije nalaze se na ovom linku.