Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 28. februar 2020.
Temp:

4°C
 
Ekonomija

Raspisan Javni poziv za kupovinu novog traktora

foto: unsplash.com
50pregleda

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede raspisala je Javni poziv za nabavku novog traktora.

Podsticaj se dodeljuje za kupovinu novog traktora snage motora do 60 kilovata sa standardnim delovima i opremom, koji je proizveden ili sastavljen proizvodnim linijama u Srbiji.

Uslov za konkurisanje stiču lica upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnici i privredna društva. Isto tako, mogu da konkurišu i zemljoradničke zadruge koje imaju najmanje pet članova zadruge upisanih u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu.

Rok za podnošenje zahteva je 29. maj, a lice može podneti samo jedan zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje u toku jedne kalendarske godine i može ostvariti pravo na podsticaje za nabavku samo jednog traktora.

U skladu sa uredbom kojom se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju podsticaji se utvrđuju u u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari za jednu kalendarsku godinu je 800.000 dinara.

Čitko popunjen i potpisan obrazac zahteva propisanom dokumentacijom dostavlja se u zatvorenoj koverti, sa naznakom: „Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u 2020. godini”, lično, preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, 11000 Beograd ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, 11050 Beograd, Bulevar kralja Aleksandra br. 84.

Sve uslove, procedure i spisak neophodne dokumentacije koja se podnosi uz zahtev možete pogledati na ovom linku.