Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 28. februar 2020.
Temp:

4°C
 
Obrazovanje

Osnovci iz Đale nagrađeni za kreativnost

164pregleda

Učenici osnovne škole iz Đale nagrađeni za svoju kreativnost.

Osnovci iz Đale nagrađeni su na nagradnom konkursu koji je organizovala distributerska kuća “Megakom film” povodom premijere animiranog filma “Prerušeni špijun”. Na konkursu pod nazivom “Napravi korisnu spravicu” zadatak je bio osmisliti i napraviti koja bi najmlađima mogla da pomogne u njihovim svakodnevnim aktivnostima -tajnim misijama.

Na konkursu su učestvovali učenici kombinovanog odeljenja prvog i trećeg razreda iz Đale, a njihova učiteljica Tamara Kijac objasnila je kako su mališani došli na ideju da naprave zabavnu spravicu pomoću koje bi deca mogla da dohvate sve ono što nije u njihovoj visini

Motivisani temom konkursa, svoj prvi mali izum – “Hvatač zvezda” naši učenici napravili su od kartona, slamčica, konca, dekor gume, kolaž papira i plastičnih crnih vezica i poslali na adresu Kombank Dvorane, rekla je ona.

 

Tri najkreativnija i najzanimljivija rada izabrana su po završetku konkursa, a izum mališana iz Đala zauzeo je drugo mesto. Mali pronalazači biće nagrađeni knjigama za decu u izdanju izdavačke kuće “Laguna”.

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.