Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
sreda, 21. oktobar 2020.
Temp:

6°C
 
Obrazovanje

Osmacima održano predavanje o prevenciji infekcije virusom HIV-a

foto: organizator
281pregleda

Za učenike osmograzreda osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Kneževca u utorak 2. decembra održano je predavanje na temu prevencije infekcije HIV virusom.

Učenici su imali priliku da se na predavanju upoznaju sa osnovnim informacijama o samoj infekciji, razlici između HIV-a i AIDS-a, načinima prenošenja i načinima otkrivanja infekcije, načinom zaštite, statistici inficiranih, obolelih i umrlih od AIDS-a. Na kraju predavanja je odigrana i igra ” Rizici prenošenja” koja je učenicima na simboličan način dočarala brzinu prenošenja HIV virusa.

Predavanje je održano u saradnji sa Crvenim krstom Novog Kneževca, a predavač je bila dugogodišnji edukator Crvenog krsta na tu temu,a inače i stručni saradnik osnovne škole, Andrijana Božanin. Gost samog predavanja je bio Stevan Vajagić, sekretar Crvenog krsta Novog Kneževca, koji je u uvodnom delu učenike upoznao sa delokrugom rada Crvenog krsta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.