Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 10. jul 2020.
Temp:

31°C
 
Kultura

Pijanistkinja Nada Kolundžija sutra nastupa u Kanjiži

foto: organizator
327pregleda

Koncert pijanistkinje Nade Kolundžije “O svetlosti, o nežnosti” održaće se sutra 28. novembra u kanjiškom Domu umetnosti. Početak koncerta zakazan je za 18 časova, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

 

Dela savremenih srpskih kompozitora obuhvaćena su u koncertnoj turneji pijanistkinje Nade Kolundžije pod imenom “O svetlosti, o nežnosti”, u okviru koje će održati nastup u Domu umetnosti u Kanjiži u četvrtak 28. novembra u 18 časova.

Publika će na koncertu imati prilike da uživa u izvođenju kompozicija domaćih kompozitora Zorana Hristića, Miroslava Savića, Dušana Bogdanovića, Ivana Elezovića, Irene Popović, Teodore Stepančić, Miloša Raičkovića i Vuka Kulenovića.

foto: bgf.rs

 

Pijanistkinja Nada Kolundžija iza sebe ima preko hiljadu koncerata, a nastupala je u 28 zemalja širom Evrope i sveta.  Imala je turneje po Americi i Kanadi, Kini, Indiji i Meksiku i nastupala je u Mađarskoj, Holandiji, Tajlandu, Nemačkoj, Španiji, Ukrajini, Austriji, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, Francuskoj i zemlјama bivše Jugoslavije. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja i nagrada, a smatraju je jednim od najznačajnijih srpskih izvođača i promotera savremene muzike.

 

 

 

Pored nastupa u Kanjiži, u sklopu turneje održani su koncerti u Zrenjaninu, Kragujevcu, Smederevu, Pančevu i Novom Sadu. Kraj turneje označiće nastup 13. decembra u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.