Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 2. jun 2020.
Temp:

18°C
 
Obrazovanje

Održan javni čas u okviru projekta podrške mladim sportistkinjama

foto: redakcija CINK
223pregleda

Održan javni čas gimnastike za devojčice novokneževačke osnovne škole u sklopu projekta “Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – Active girls”.

U sklopu projekta “Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – Active girls” petnaestak devojčica, učenica osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Kneževca, učestvovalo je na javnom času gimnastike. Javni čas i prezentaciju pripremili su nastavnici fizičkog vaspitanja zaposleni u osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” Dijana Dražić, Milan Banov i Nenad Đurin.

Povod organizovanja javnog časa je da se prikaže oprema koja je dobijena u sklopu projekta, a sam projekat ima za cilj poboljšavanje ženskog sporta i da se devojčice podstaknu na bavljenje sportom.

U sklopu projekta održana su i dva letnja sportska kampa, u julu i avgustu. Na kampovima koji su održani u Sentešu u Mađarskoj i u Adi, devojčice su se prvi put oprobale u nekim sportovima.

Obuhvaćeni su i neki sportovi sa kojim naša deca do sada nisu imali dodira, kao što su jahanje, hokej na parketu, mačevanje, vožnja kanua, tekvondo…Devojčice su sve isprobale i maksimalno iskoristile mogućnosti, rekao je nastavnik fizičkog vaspitanja Nenad Đurin.

Da je cilj projekta uspešno ispunjen govori činjenica da su devojčice sa oduševljenjem pristupile svim predviđenim aktivnostima.

Devojčice su aktivnije na časovima fizičkog, priključile su se sportskim sekcijama što je pokazatelj da je ovo bila jedna uspešna akcija, zaključuje Đurin.

Pored programa za devojčice, u sklopu projekta održana je i obuka za nastavno osoblje i sportske trenere u Apatinu i Vrbasu. Predviđen je još jedan javni čas u drugom polugodištu, na kojem će se predstaviti sportovi sa loptom, a postoji mogućnost da se projekat nastavi i u sledećoj godini.

Projekat sufinansira Evropska unija kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, a pored osnovne škole iz Novog Kneževca učestvuju i škole iz Čoke, Malog Iđoša, Vrbasa, Odžaka i Apatina.

 

 

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.