Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 2. jun 2020.
Temp:

19°C
 
Sport

Novokneževački osnovci oprobali se u rukometu

foto: redakcija CINK
427pregleda

Održan pokazni trening rukometa za starije učenike novokneževačke osnovne škole.

Tridesetak dečaka i devojčica, mahom učenika petog i šestog razreda, okupilo se u sali osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Kneževcu kako bi se na pokaznom treningu upoznali sa rukometom. U dogovoru sa upravom škole, trening je organizovao rukometni klub “Obilić” iz Novog Kneževca.

Školarci su naročito bili uzbuđeni, jer su u ovom pokaznom treningu i sami učetvovali. Na pripremljenom poligonu, oprobali su se u nekoliko zanimljivih vežbi kojima su testirali svoje motoričke sposobnosti i koordinaciju, uz vođstvo trenera i pomoć igrača i igračica rukometnog kluba “Obilić”. Oni su im, uz mnogo strpljenja, na zabavan način objasnili i pokazali kako da najbolje izvedu zadatu vežbu.

 

Ova deca su u godinama koje su idealne za početak bavljenja rukometom, iz razloga što su u ovom uzrastu već stekla određene motoričke sposobnosti, a to je izuzetno važno u ovoj kompleksnoj igri, rekao je trener Ćurčić i izrazio zadovoljstvo odzivom dece. Ovom prilikom rukometni klub “Obilić” pozvao je sve zainteresovane dečake i devojčice da se pridruže treninzima koji se održavaju utorkom i petkom od 19 časova u sali osnovne škole u Novom Kneževcu. Treninzi za sve polaznike su besplatni.

Nastavnica fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” Dijana Dražić pohvalila je inicijativu rukometnog kluba “Obilić”, a odzivom je zadovoljna s obzirom na to da se dosta dece već bavi nekim sportom, ali i da je opala zainteresovanost za sport.

Deca su sve manje i manje zainteresovana za sport. Nažalost, moderna tehnologija je uzela maha, kompjuteri, telefoni, igrice…A, to se najviše primeti na časovima fizičkog – slaba je motorika, koordinacija, brzina, rekla je nastavnica Dražić dodavši da je današnji čas jedan od načina da se deca zainteresuju za sport.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.