Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 6. decembar 2019.
Temp:

-2°C
 
Sport

Novokneževački osnovci oprobali se u rukometu

foto: redakcija CINK
188pregleda

Održan pokazni trening rukometa za starije učenike novokneževačke osnovne škole.

Tridesetak dečaka i devojčica, mahom učenika petog i šestog razreda, okupilo se u sali osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Novom Kneževcu kako bi se na pokaznom treningu upoznali sa rukometom. U dogovoru sa upravom škole, trening je organizovao rukometni klub “Obilić” iz Novog Kneževca.

Školarci su naročito bili uzbuđeni, jer su u ovom pokaznom treningu i sami učetvovali. Na pripremljenom poligonu, oprobali su se u nekoliko zanimljivih vežbi kojima su testirali svoje motoričke sposobnosti i koordinaciju, uz vođstvo trenera i pomoć igrača i igračica rukometnog kluba “Obilić”. Oni su im, uz mnogo strpljenja, na zabavan način objasnili i pokazali kako da najbolje izvedu zadatu vežbu.

 

Ova deca su u godinama koje su idealne za početak bavljenja rukometom, iz razloga što su u ovom uzrastu već stekla određene motoričke sposobnosti, a to je izuzetno važno u ovoj kompleksnoj igri, rekao je trener Ćurčić i izrazio zadovoljstvo odzivom dece. Ovom prilikom rukometni klub “Obilić” pozvao je sve zainteresovane dečake i devojčice da se pridruže treninzima koji se održavaju utorkom i petkom od 19 časova u sali osnovne škole u Novom Kneževcu. Treninzi za sve polaznike su besplatni.

Nastavnica fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” Dijana Dražić pohvalila je inicijativu rukometnog kluba “Obilić”, a odzivom je zadovoljna s obzirom na to da se dosta dece već bavi nekim sportom, ali i da je opala zainteresovanost za sport.

Deca su sve manje i manje zainteresovana za sport. Nažalost, moderna tehnologija je uzela maha, kompjuteri, telefoni, igrice…A, to se najviše primeti na časovima fizičkog – slaba je motorika, koordinacija, brzina, rekla je nastavnica Dražić dodavši da je današnji čas jedan od načina da se deca zainteresuju za sport.