Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 2. jun 2020.
Temp:

19°C
 
Obrazovanje

Uspešno se privodi kraju projekat „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls“

foto: activegirls.eu
150pregleda

Privodi se kraju projekat „Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls“, zaključeno je na sastanku projektnog tima zaduženim za ovaj projekat, koji je održan u ponedeljak u Novom Sadu.

Sastanku su prisustvovali, ispred Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Tamara Glišić-Krivošija, ispred opštine Senteš Šandor Lantoš i Laslo Rak i ispred Skvoš kluba „Tisa“ iz Segedina Ištvan Nemet. Na radnom sastanku napravljen je kratak pregled i presek stanja na svim aktivnostima. Najviše se razgovaralo o realizaciji preostalih aktivnosti kao što su mentorski program, izvođenje demo časova, organizacija zatvarajuće konferencije, prikupljanje podataka i izrada mobilne aplikacije.

Projekat je osmišljen sa idejom da se pospeši bavljenje sportom devojčica u uzrastu od 7 do 15 godina i realizuje se u saradnji sa osnovnim školama iz šest opština sa terirorije Vojvodine, a to su, pored Novog Kneževca, opštine Čoka, Mali Iđoš, Vrbas Odžaci i Apatin.

foto: activegirls.eu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez izrazio zadovoljstvo na kraju sastanka, s obzirom da se ovaj prjekat uspešno privodi kraju i da su gotovo sve ključne aktivnosti završene i utrošena sredstva uspešno opravdana. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu tom prilikom je naglasio da će Sekretarijat nastaviti sa apliciranjem i realizacijom projekata iz EU fondova u narednom periodu.

Vodeći partner na projektu je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu a ostali partneri su Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Opština Senteš u Mađarskoj i Skvoš klub „Tisa“ iz Segedina. Projekat sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija, sa ukupnim budžetom od 210.865,04 evra, od čega sredstva Evropske unije (IPA) iznose 179.235,28 evra, navodi se u saopštenju projektnog tima.

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.