Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 21. januar 2020.
Temp:

-1°C
 
Društvo

Na Susretima sela Srbije nagrađeni Banatsko Aranđelovo i Zlatan Fehimović

foto: Zlatan Fehimović
220pregleda

Na manifestaciji koju organizuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije održanoj u Lozoviku, nagrađeni su, između ostalih, selo Banatsko Aranđelovo i Zlatan Fehimović. 

 

U konkurenciji sela sa brojem stanovnika između dve i tri hiljade, Banatsko Aranđelovo našlo se na drugom mestu. U ovoj kategoriji za najbolje je proglašeno selo Pečenjevce (opština Leskovac), a treće mesto zauzelo je selo Farkaždin (opština Zrenjanin). Nagradu je, na svečanosti održanoj u Domu kulture u Lozoviku, preuzeo predsednik saveta mesne zajednice Banatsko Aranđelovo Rade Gojković.

Ovom prilikom dodeljeno je i osamnaest nagrada pojedincima i udruženjima za doprinos kvalitetnijem životu na selu, a među njima se našao i Novokneževčanin Zlatan Fehimović.

Mrčajevci (opština Čačak) su najbolje među selima koje imaju više od dve a manje od tri hiljade žitelja. Srpski Itebej (opština Žitište) našao se na drugom mestu, a na trećem mestu je selo Saraorce (opština Smederevo).

U konkurenciji sela između tri hiljade i pet hiljada stanovnika prvu nagradu dobilo je Krnjevo (opština Velika Plana), drugu Šimanovci (opština Pećinci) i Lazarevo (opština Zrenjanin).

Među najvećim selima Srbije, koja imaju preko 5.000 stanovnika, najbolji su Bajmok (opština Subotica), Omoljica (opština Pančevo) i Novo Miloševo (opština Novi Bečej). Apsolutnim pobednikom ove godine proglašeno je selo Lozovik.

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.