Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 2. jun 2020.
Temp:

18°C
 
Ekonomija

Na sednici Skupštine opštine usvojena odluka o kreditnom zaduživanju

foto: Zlatan Fehimović
166pregleda

Odbornici Skupštine opštine su na zasedanju održanom 24. oktobra, većinom glasova usvojili Odluku o kreditnom zaduživanju Opštine Novi Kneževac u ukupnom iznosu od 30 miliona dinara, za finansiranje kapitalnih investicionih radova.

Kako je obrazložila zamenica predsednika opštine Čila Oros Urban, radi obezbeđivanja sredstava za predfinansiranje izgradnje biciklističke staze na relaciji Segedin – Novi Kneževac, planirano je kreditno zaduživanje kod Razvojnog fonda Autonomne Pokrajine Vojvodine, po kamatnoj stopi od tri odsto. Izgradnju staze finansira Evropska unija, u okviru IPA projekta, i to u iznosu od 85 odsto, a opština Novi Kneževac obezbeđuje sopstvena sredstva od 15 odsto od ukupne vrednosti projekta (ukupna vrednost je 750.000 evra), kao i deo sredstava za predfinansiranje realizacije projekta, dok se sredstva ne refundiraju. Odmah po dobijanju donacije, najkasnije u 2020. godini, kredit će biti vraćen.

Prema rečima načelnice za budžet i finansije Selme Bećović, na osnovu Zakona o javnom dugu, Ministarstvo za finansije Republike Srbije prethodno je dalo pozitivno mišljenje o kreditnom zaduživanju Opštine Novi Kneževac za finansiranje ovog kapitalnog investiconog rashoda.

 

 

 

 

(noviknezevac.rs)