Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 2. jun 2020.
Temp:

19°C
 
Obrazovanje

Konkurs Ministarstva prosvete za dodelu studentskih kredita i stipendija otvoren do 31. oktobra

foto: unsplash.com
387pregleda

Konkurs za dodelu studentskih kredita i stipendija objavljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a otvoren je do 31. oktobra tekuće godine.

Mesečni iznos studentskih kredita i stipendija za tekuću školsku godinu iznosi 8.400 dinara i isplaćuje se u najviše 10 mesečnih rata. Za konkurisanje je neophodno da studenti koji imaju državljanstvo Republike Srbije, finansiraju se iz budžeta i imaju prosečnu ocenu 9, podnesu prijavu sa konkursnom dokumentacijom visokoškolskoj ustanovi na kojoj kandidat studira.

Sve uslove i informacije o potrebnoj dokumentaciji i obrascima za podnošenje prijave možete pogledati na ovom linku.

Konačnu rang listu kandidata kojima je odobren kredit, odnosno stipendija, utvrđuje Komisija za učeničke i studentske kredite i stipendije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a broj studentskih kredita i stipendija se utvrđuje prema raspoloživim sredstvima u budžetu Republike Srbije.

Nakon utvrđivanja konačne rang liste, studenti će zaključuti ugovor o kreditu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kojim se bliže određuju prava i obaveze u vezi sa korišćenjem i otplatom kredita.

 

 

 

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.