Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 2. jun 2020.
Temp:

19°C
 
Kultura

Koncert violiniste Adama Gutvajna danas u biblioteci

foto: unsplash.com
218pregleda

Koncert violiniste Adama Gutvajna iz Novog Sada održaće se u utorak u sali Narodne biblioteke “Branislav Nušić” u 18 časova.

Violinista Adam Gutvajn održaće koncert u Novom Kneževcu danas u 18 časova u sali Narodne biblioteke “Branislav Nušić”. Organizator koncerta je novokneževačka Osnovna muzička škola, a ulaz je besplatan.

Adam Gutvajn dolazi iz porodice poznatih majstora za izradu gudačkih instrumenata. Rođen je i odrastao u Novom Sadu, gde je stekao osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Na studije violine novosadske Akademije umetnosti primljen je pre završetka srednjeg obrazovanja, kao učenik drugog razreda srednje škole. Studirao je i diplomirao u klasi prof. Evgenije Čugajeve, gostujuće profesorice Moskovskog konzervatorijuma i Visoke muzičke škole u Beču. Magistarske studije  završio je u klasi prof. Irine Jašvili, a na gudačkom odseku novosadske Akademije umetnosti radi kao stručni saradnik.

Dugogodišnji je član i solista kamernog orkestra “Kamerata Akademika”, koncertmajstor Simfonijskog orkestra Akademije umetnosti u Novom Sadu, član “Vojvođanskih simfoničara” i kamernog orkestra “Novosadski solisti”.

 

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.