Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 5. jun 2020.
Temp:

22°C
 
Društvo

Tribina “Ukradena bezbednost” danas u biblioteci

foto: unsplash.com
215pregleda

U okviru programa koji se realizuje tokom Dečije nedelje, održaće se tribina „Ukradena bezbednost“ u sali biblioteke “Branislav Nušić” danas u 18 časova. Organizatori tribine su Muzička škola Novi Kneževac i Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj”, a predavač Igor Jurić iz Fondacije “Tijana Jurić”.

Predavanje je namenjeno učenicima srednjih škola i roditeljima koji nemaju priliku da se često informišu o svim opasnostima koje vrebaju decu u školi, na ulici i na internetu. Trgovina ljudima, trgovina organima, seksualna i radna eksploatacija, pojmovi su o kojima sve češće slušamo, ali sa određenom rezervom u svesti prihvatamo da se to dešava „tamo, negde i nekome“. Predavač tribine, Igor Jurić, vrlo realistično, na momente surovo i oštro, govori o ovim pojavama.

foto: organizator

Ovu tribinu Fondacija „Tijana Jurić“ uvrstila je u listu svojih edukacija i za kratko vreme postala je veoma tražena zbog tematike o kojoj se u Srbiji retko govori. Nedavno je ova fondacija pokrenula kampanju za pokretanje sistema koji bi ubrzao potragu za nestalom decom – “Amber alert”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.