Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
petak, 28. februar 2020.
Temp:

4°C
 
Obrazovanje

Svečano otvorena renovirana škola u Banatskom Aranđelovu

foto: Zlatan Fehimović
192pregleda

U trinaest odeljenja raspoređeno je 128 đaka iz Banatskog Aranđelova, Majdana, Rabea i Sigeta, a preko 160 godina stara zgrada škole u kojoj su boravili, ove godine je kompletno renovirana.

Potpuna renovacija zgrade osnovne škole u Banatskom Aranđelovu, koja datira iz 1858. godine, zahtevala je skoro 54 miliona dinara i nešto manje od pet meseci radova. Rekonstrukcija zgrade obuhvatala je kompletno uređenje: od podova, zamene stolarije, fasade, molersko-farbarskih radova, zamenu elektroinstalacija, nove sanitarne čvorove, posebne rampe i lifta za invalide i krovnu konstrukciju.

Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije i novokneževačkoj lokalnoj samoupravi, koja je izradila kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju zgrade, deca iz Banatskog Aranđelova i obližnjih naselja danas se u školi osećaju bezbednije i prijatnije.

Direktorica osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” Svetlana Tamaši Jevtić, prilikom svečanog otvaranja renovirane zgrade osnovne škole u Banatskom Aranđelovu, iznela je podatak da ovu školu pohađa 128 đaka iz Banatskog Aranđelova, Majdana, Rabea i Sigeta, koji su raspoređeni u 13 odeljenja. Nastava se izvodi na srpskom i mađarskom jeziku, a u zgradi škole nalaze se i tri odeljenja vrtića “Srećno dete”.

Vrpcu je presekao predsednik opštine Novi Kneževac Radovan Uverić, a svečanosti su prisustvovali i načelnica Školske uprave Snežana Oluški Vlačić, narodni poslanik Radovan Jančić i predsednica Izvršnog odbora Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine Aniko Jeras.

 

 

 

 

 

Projekat je sufinansiran iz budžeta opštine Novi Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.