Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
utorak, 14. jul 2020.
Temp:

18°C
 
Društvo

Polaganjem venaca obeležen Dan oslobođenja opštine

foto: Zlatan Fehimović
177pregleda

Dan oslobođenja opštine je sigurno jedan od najzanačjnijih datuma u našoj istoriji. Nadam se da će odbornici Skupštine opštine prihvatiti moj predlog i da će, u buduće, kao Dan opštine biti praznovan 8. oktobar.

Polaganjem venaca kraj Spomenika otpora u novokneževačkom parku obeležen je 8.oktobar, Dan oslobođenja opštine od fašizma. Vence su položile delegacije Opštinskog odbora SUBNOR-a, Opštine Novi Kneževac, Opštinskog odbora SPS-a, Udruženja potomaka oslobodilačkih ratova i Udruženja ratnih vojnih invalida.

Podsećajući na 8. oktobar 1944. godine, kada je novokneževačka Opština u Drugom svetskom ratu oslobođena od fašizma, predsednik Opštine dr Radovan Uverić je izrazio nadu da užasi rata nikada neće biti ponovljeni.

-Mnogi mladi ljudi su dali svoje živote za našu slobodu, rekao je predsednik Uverić. – Smatram da bi o tome trebalo mnogo više da se uči u školama, ali i u krugu porodica. Trudiću se da, kao lokalna samouprava, ovaj datum obeležavamo kao još značajniji. Moj predlog će biti da se 8. oktobar, u buduće, kao i ranije, praznuje kao Dan opštine , a ne kao do sada, bezlično – 21. juna. Dan oslobođenja opštine je sigurno jedan od najzanačjnijih datuma u našoj istoriji. Nadam se da će odbornici Skupštine opštine prihvatiti moj predlog i da će, u buduće, kao Dan opštine biti praznovan 8. oktobar.

foto: Zlatan Fehimović

 

 

 

 

 

(noviknezevac.rs)