Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
subota, 8. avgust 2020.
Temp:

29°C
 
Društvo

Uskoro plaćanje taksi i poreza na terminalu u zgradi Opštine

foto: Zlatan Fehimović
215pregleda

Prilikom posete državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Zorana Kasalovića, najavljeno je da će do kraja oktobra biti instaliran terminal za plaćanje karticom, pa će građani moći da plaćaju naknade, takse i poreze u zgradi Opštine, bez odlaska do šaltera u banci ili pošti.

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Zoran Kasalović boravio je nedavno u Novom Kneževcu i razgovarao sa predsednikom Opštine dr Radovanom Uverićem, zamenikom predsednika SO Ivicom Brzakom i načelnicom Opštinske uprave Marijom Matejin.

Tom prilikom je najavljeno da će do kraja oktobra biti instaliran terminal za plaćanje karticom, pa će građani moći da plaćaju naknade, takse i poreze u zgradi Opštine, bez odlaska do šaltera u banci ili pošti. Takođe, u interesu pružanja efikasnije usluge građanima, biće unapređena IT mreža u zgradi Opštine (postojeća je instalirana 2004. godine). Mreža će biti unapređena tako da bude brži i efikasniji pristup bazi podataka.

Zahvaljujući sredstvima Ministarstva države uprave i lokalne samouprave kod nas je u toku realizacija projekta za elektronsko uređenje sale Skupštine opštine. Vrednost projekta je 4,4 miliona dinara, a konkurs za javnu nabavku je otvoren, pa su realna očekivanja da će tokom oktobra biti potpisan ugovor sa najpovoljnijim izvođačem radova. Pored toga, u planu je adaptiranje i otvaranje objekta predškolske ustanove “Srećno dete” u Obilićevu.

 

 

 

(noviknezevac.rs)