Jezici

Magyar HU Română RO Српски језик SR
ponedeljak, 21. septembar 2020.
Temp:

12°C
 
DruštvoZdravlje

MS kuća dobija novi krov, prozore i vrata

foto: Zlatan Fehimović
479pregleda

-Najčešće imamo novac, ali nedostaju opravdani projekti, koji suštinski menjaju kvalitet života. Spremni smo da obezbedimo sredstva odmah, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević prilikom posete Udruženju obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga i novokneževačkog Doma za stare. Tom prilikom je najavio značajna ulaganja u ove dve ustanove koja će doprineti bolji kvalitet života štićenicima.

Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga uskoro će na MS kući imati nove prozore i vrata, a uradiće se i rekonstrukcija krova, rečeno je prilikom posete ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zorana Đorđevića. Predsednica Udruženje obolelih od multiple skleroze Severnobanatskog okruga Slavica Zorić tom prilikom predočila je prioritetne planove Udruženja obolelih od MS-a.

Godinama u ovoj sferi nisu ulagana sredstva i ništa nije popravljano. Oboleli od MS-a i štićenici Doma za stare najviše zaslužuju pomoć. Zaslužuju da osete, ako je dobro u državi, ako planiramo da povećamo plate i penzije, da svakako hoćemo da poboljšamo i njihove uslove života. Najčešće imamo novac, ali nedostaju opravdani projekti, koji suštinski menjaju kvalitet života. Spremni smo da obezbedimo sredstva odmah, rekao je ministar.

Ovom prilikom ministar Đorđević obišao je i Dom za stare i je najavio da će u toj ustanovi biti renoviran stari pod na spratu objekta, a biće kupljeno dvadesetak klima uređaja, posteljina i peškiri.

Nismo zaboravili osobe sa invaliditetom. Na sastanku Vlade Srbije dogovoreno je da svake godine za njih bude više novca, a planiramo i da, kroz aktivne mere zapošljavanja, promenimo odnos prema njima, zaključio je ministar. On je, takođe, rekao i kako očekuje da već sutra dobiju zahteve i od Udruženja obolelih od MS-a i od Doma za stare, a stručna služba će pregledati dokumentaciju, kako bi se novac namenski usmerio.

Predsednik opštine dr Radovan Uverić očekuje da će tražena pomoć biti dodeljena u kratkom vremenskom intervalu.

MS kuća ima problema sa krovom koji prokišnjava, prozorima i vratima i sitnim popravkama, rekao je Uverić. –Udruženje obolelih od MS-a okuplja oko 150 članova, Dom za stare – 40 štićenika, tako da će pomoć koju očekujemo, učiniti da njihov boravak bude podnošivljiji i prijatniji. Kada pomoć stigne, unapredićemo rad zaposlenih i boravak korisnika, a to će biti značajno i za Novi Kneževac.